Beroepsorganisatie voor kindercoaches

Mijn Adiona

08-05-2020 – Adiona introduceert website zoekkindercoach.nl

Ook tijdens de coronacrisis kun je als kind en of opvoeder op hulp rekenen van een bij stichting Adiona aangesloten coach

“Samen staan we sterk” het credo dat Adiona al langer gebruikt, wordt steeds vaker landelijk uitgesproken in deze bijzondere situatie waarin we ons allemaal bevinden.

Bijna 650 Adiona kindercoaches staan klaar om volgens afspraak veilig jouw kind bij te staan door te luisteren, steun te geven en te coachen (spiegelen). Natuurlijk kun je als opvoeder ook op onze hulp en steun rekenen. Via een afspraak in de praktijk, de telefoon of beeldbellen; op een Adiona kindercoach kun je altijd op hulp rekenen.

Klik HIER voor de zoekfunctie om in (de nabijheid van) jouw woonplaats een bij Adiona aangesloten coach met als vakgebied kindercoaching, jeugdcoaching, jongerencoaching of gezinscoaching te vinden.

Informatie rondom het Coronavirus

Naar aanleiding van vele vragen van zowel de bij Adiona aangesloten kindercoaches als ouders/opvoeders over hoe beroepsmatig te handelen het volgende: Neem als kindercoach, ouder en/of opvoeder je verantwoordelijkheid om verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19) en het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19). Handel naar de adviezen die daar gegeven worden.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut is voor kinderen, ouders, opvoeders en professionals praktische informatie terug te vinden op de vragen die er leven hoe om te gaan met de gevolgen van het coronavirus.

Het openstellen van de kindercoachpraktijk (via beeldbellen en/of bezoek) is de verantwoordelijkheid van de kindercoach en is afhankelijk van richtlijnen vanuit de Overheid en het RIVM. Adiona informeert en adviseert haar deelnemers via nieuwsbrieven daar waar het gaat om tips en geeft handreikingen hoe hier veilig en verantwoord mee om te gaan.

Op zoek naar een coach ?

HIER staat een overzicht per provincie van alle op dit moment bij Stichting Adiona aangesloten coaches. Je kunt eenvoudig per provincie de aldaar gevestigde coaches bekijken door gebruik te maken van het submenu in het hoofdmenu.

Waar staat Adiona voor?

Adiona is de beroepsorganisatie voor kindercoaches in Nederland en organiseert landelijke inspiratiedagen en Adiona on Tour themabijeenkomsten voor de aangesloten deelnemers en staat de bij Adiona aangesloten deelnemers waar mogelijk en passend met raad en daad bij.

Tevens worden de actuele beroepsmatige ontwikkelingen in de gaten gehouden en actie ondernomen waar nodig om deze ontwikkelingen te integreren in ons vak of te organiseren voor onze deelnemers. Verder ondersteunen wij de aangesloten deelnemers op het gebied van verzekeringen en zijn de Adiona deelnemers via stichting Adiona collectief aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van Quasir en Stichting Zorggeschil.

Ben je coach, heb je een opleiding gedaan en wil je gaan starten en onderschrijf je de visie, missie en de beroepscode van Stichting Adiona, dan ben je van harte welkom om je HIER aan te melden. Bekijk HIER de inschrijfvoorwaarden waar iedere deelnemer aan onze beroepsorganisatie moet (blijven) voldoen. Onze flyer kun je HIER downloaden.

Voor de meest gestelde vragen over aansluiting bij Stichting Adiona of contact met het secretariaat kun je HIER kijken.