De angst voor imperfectie…

Blog van Elliëtte Kreek.

 

Ik maak mij zorgen, ernstige zorgen!
Ik vind het een verontrustende gewaarwording dat steeds meer jonge vrouwen van alles willen veranderen aan hun lichaam. Deze generatie jonge vrouwen hebben een verkeerd beeld gekregen. Ze groeien op met het beeld en het idee dat er van alles mis is met hun lichaam.

Grote problemen (denkfouten)

“Mijn lippen zijn te dun”
“Ik heb een rare platte kont”
“Ik zie een rimpel”
“Bah wat een kleine tieten”
“Gadver mijn benen”

Is dit waar de generatie voor ons voor gestreden heeft? Zij hebben gestreden voor emancipatie en nu zijn we hard op weg onszelf weer weg te zetten als object.
God schiep de vrouw… geen barbie doll!
Door alle (social)media is er een absurd beeld ontstaan van een onhaalbaar ideaal, vrouwen met onnatuurlijke lippen, kunstmatige wenkbrauwen, nephaar en tieten. Fitgirl zijn is in en al snel ben jij tot dik verklaard. Terwijl je een normaal lichaam hebt, waar niks mis mee is.


Lustobject

Wil iedereen er nu echt uitzien als een lustobject? Als eenheidsworst?
Ik sprak van het weekend een gynaecoloog en zei vertelde dat er veel jonge meiden komen met de vraag “kunt u een schaamlipcorrectie doen?”
Omdat ze het idee hebben een misvormde vulva te hebben?!
Vaak worden ze hierin nog gesteund door hun moeder, ik word daar zo verdrietig van!!!

De gynaecoloog vertelde mij dat ze doodnormale vulva’s hebben, er zijn verschillende vormen en soorten. De natuur heeft niet één perfect soort pornopoes bedacht, echt niet. Zaak dus om deze generatie jonge vrouwen te steunen en te leren dat ze prachtig zijn, precies zoals de natuur ze geschapen heeft.
Zorg voor een tegengeluid, de media en modewereld zorgen voor een verstoord ideaal.
Jonge vrouwen hebben een verkeerd beeld en vinden dingen snel vies en lelijk.
Leer ze zichzelf lief te hebben en op een liefdevolle manier naar hun lichaam te kijken.

Cultiveren

Jonge meiden beginnen voor hun 20e soms al met injectables, de lippen moeten voller, rimpels moeten weg. Ik denk dan…serieus rimpels? Er wordt flink gecultiveerd, want natuurlijk is uit. Prachtige meiden worden zo mismaakt en ik vraag mij dan ook af hoe dat er over tien jaar uit ziet? Selfies worden net zo vaak genomen totdat je er perfect opstaat, filter erover en je bent onherkenbaar, maar hey…wel perfect.

Omarmen

De bepalendste schoonheid komt echt van binnen, het gaat over zelfliefde en jezelf verzorgen. De één houdt van meer make up en de ander meer van naturel, just be you, be youtifull!
Stop met vechten tegen je zelfbeeld, leer het te omarmen.
Echt, als je vanuit dat gevoel naar buiten treed, dan straal je zoveel meer uit.

Sterke punten

Laten we de focus weer leggen op waar we sterk in zijn, meisjes zijn leergierig en langzamerhand steeds meer in opmars. Met onze sociale en creatieve skills schoppen we het ver en ik kan niet wachten totdat we de eerste vrouwelijk president van de VS hebben. Dat is toch te gek! Daar droomde vrouwen vroeger van, gelijke kansen. Dus weg met die onzekerheid over het uiterlijk, leer deze generatie wat mooi is.

Smart is the new sexy!

Elliëtte

 

Sluit je aan bij Adiona

Ben je kindercoach, jongerencoach en/of gezinscoach en wil je aansluiten bij Adiona? Meld je dan aan!