De kindercoach die je zelf nodig had gehad…

Blog van Janneke van Tiggelen.

 

Voor het begin van mij als kindercoach ga ik heel wat jaartjes terug, naar de tijd toen ik jong was. Ik denk dat ik een jaartje of 8, 9 was.

Ik speelde graag dat ik arm was, samen met mijn zusje of vriendinnetje. Dan hadden we altijd dekens om ons heen omdat we het steenkoud hadden. Ook hadden we geen geld voor eten dus aten we altijd droog brood uit een ijzeren bakje. Dat we dan afscheurden en steeds met hele kleine stukjes aten. Ik speelde dit omdat in mijn beleving arme mensen heel veel liefde voelden voor elkaar. Ze zaten heel dicht bij elkaar om warmte te voelen, ze waren sterk verbonden omdat ze het zo slecht hadden en ze zorgden heel goed voor elkaar.

Als je dit leest, denk je misschien, oh wat zielig. Vroeger ervaarde ik dat niet zo, maar nu kijk ik er met een kindercoach bril naar. En ja, het was misschien ook wel zielig. Want het gaf eigenlijk iets aan wat ik thuis miste. De warmte, liefde, verbondenheid met elkaar. Ik had daar in mijn spel een oplossing voor gevonden en het voelde voor mij heel echt.

Ik heb me vroeger niet genoeg gezien gevoeld en dit heb ik nog jarenlang als volwassene met me mee gedragen en uitgestraald. Ik vond dat ik te weinig kwaliteiten had voor een bepaalde baan dus bleef ik hangen in de 24-uurs zorg terwijl ik dit al heel lang niet meer leuk vond. Had ik een relatie met een man waarin ik mezelf te vaak wegcijferde en niet goed aan durfde te geven wat ik niet leuk vond. Ik wist ook niet goed hoe dit moest en stopte mijn gevoel weg. Met mijn hoofd kon ik het wel goed praten. Ik weet en zie in mijn omgeving dat ik hier niet de enige in ben. Heel veel mensen en ouders vinden het moeilijk om naar hun gevoel te luisteren en te handelen naar dat wat ze echt inspireert en energie geeft. Dit geven ze ook door aan hun kinderen. Ik zou ze zo graag een andere kant willen laten zien, ze laten voelen hoe het ook anders kan!

Gedurende je leven kom je kansen tegen, ga je nieuwe uitdagingen aan en ontmoet je inspirerende mensen. Als je ervoor openstaat tenminste. Ik kan wel zeggen dat er voor mij heel veel veranderd is en dat ikzelf een ander persoon ben geworden. Met mij is het dus allemaal goed gekomen. Al gun ik het kinderen en jongeren om deze levenslessen eerder te leren zodat ze er meer profijt van hebben gedurende hun leven.

Ik vertrouw inmiddels op mijn intuïtie, luister wat mijn gevoel me vertelt en iets vervelends heeft me uiteindelijk iets heel moois gebracht! Mijn passie voor het helpen van kinderen en hun ouders.

Het is mijn drive geworden om kinderen en hun ouders te begeleiden in het zorgen dat kinderen zich gezien voelen. Dat ze hun gevoelens durven te uiten en dat ze hun dromen mogen vertellen. Maar ook dat ouders leren op een andere manier hun kind te helpen en op een positievere manier naar ze gaan kijken. Maar vooral ook dat het kind anders naar zichzelf gaat kijken. Ik wens het ieder kind toe om zich krachtig te voelen en zich zo te kunnen ontwikkelen naar wat hij of zij het liefste wil!

 

Janneke van Tiggelen

 

Sluit je aan bij Adiona

Ben je kindercoach, jongerencoach en/of gezinscoach en wil je aansluiten bij Adiona? Meld je dan aan!