Beroepsorganisatie voor kindercoaches

Mijn Adiona

Kleineondernemersregeling (KOR) wijzigt vanaf 1 januari 2020 – overleg tijdig met jouw accountant wat het beste voor jou is als ondernemer

De kleineondernemersregeling (KOR) verandert vanaf 1 januari 2020.

Je kunt dan als ondernemer kiezen voor een vrijstelling voor de omzetbelasting (btw) als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in een kalenderjaar hebt.

Kies uiterlijk 20 november of je mee wilt doen vanaf 1 januari 2020.

Heb je voor 2019 ontheffing in de huidige KOR?

Doe je op dit moment geen aangifte omdat je in 2019 als kindercoach al een ontheffing hebt van jouw administratieve verplichtingen op basis van de huidige kleineondernemersregeling? Lees hier dan meer over wat de nieuwe KOR voor jou betekent.

De verschillen kun je in grote lijnen raadplegen op www.belastingdienst.nl.Meedoen met de nieuwe KOR vanaf 1 januari 2020? Aanmelden kan tot 20 november 2019

Je kunt je aanmelden voor de nieuwe KOR met het aanmeldingsformulier van de Belastingdienst. Als je vanaf 1 januari 2020 mee wil doen, moet jouw formulier uiterlijk 20 november 2019 bij de Belastingdienst binnen zijn. Je kan je ook nog na 20 november aanmelden. De ingangsdatum schuift dan op naar het eerstvolgende tijdvak. Dat betekent dat je dan vanaf 1 april 2020 meedoet.

Hulp nodig bij het schatten van jouw omzet?

Je dient jouw omzet voor 2020 te schatten. Want die mag niet boven de  € 20.000 euro komen. En daar heeft de Belastingdienst een handig hulpmiddel voor. Zij leggen daarin ook uit welke omzet meetelt voor de nieuwe KOR. De overige voorwaarden om mee te kunnen doen komen ook aan bod. Zo kun je snel zien of je hieraan mee kunt doen. En wat dat voor jou betekent.

Wat als jouw omzet boven de € 20.000 komt?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je toch meer gaat verdienen dan jij in eerste instantie dacht. Misschien krijg je meer of grotere opdrachten. En als jouw onderneming groeit, groeit de omzet met jou mee. Dus als jouw omzet boven de € 20.000 komt is dat goed nieuws. Je kunt dan alleen niet meer meedoen met de nieuwe KOR. Je moet vanaf dat moment jouw klanten weer btw-facturen sturen. En je gaat weer aangifte doen en btw betalen. Daarom is het belangrijk dat je dat als ondernemer snel aan de Belastingdienst doorgeeft met het afmeldingsformulier.

Meer over de nieuwe KOR

Op www.belastingdienst.nl kun je alle informatie lezen over wat meedoen met de nieuwe KOR betekent, wat jouw overwegingen kunnen zijn om wel of niet mee te doen en een aantal praktijkvoorbeelden. Hier kun je ook informatie vinden over hoe je je kunt aanmelden en afmelden.