Intervisie

Als je lid bent Adiona heb je de mogelijkheid om intervisie te volgen met collega caoches.

Hier zijn enkele redenen waarom het volgen van intervisie belangrijk is voor kinder-, jongeren- en gezinscoaches:

 1. Reflectie en Zelfinzicht
  Intervisie biedt een platform om te reflecteren op je eigen handelen en de keuzes die je maakt in je werk. Dit helpt je om zelfinzicht te krijgen en je bewust te worden van je eigen sterktes en verbeterpunten.
 2. Nieuwe Inzichten en Perspectieven
  Door casussen en ervaringen te delen met collega’s, krijg je nieuwe inzichten en perspectieven. Dit verrijkt je eigen aanpak en helpt je om met een frisse blik naar situaties te kijken.
 3. Professionele Groei
  Intervisie stimuleert continue professionele groei. Door regelmatig deel te nemen, blijf je op de hoogte van nieuwe methodieken en technieken die je kunt toepassen in je praktijk.
 4. Emotionele Ondersteuning
  Het werken met kinderen kan emotioneel belastend zijn. Intervisie biedt een veilige omgeving om je gevoelens en ervaringen te delen, wat helpt om emotionele stress te verminderen.
 5. Kwaliteitsverbetering
  Door feedback te ontvangen van collega’s kun je de kwaliteit van je coaching verbeteren. Constructieve kritiek en suggesties helpen je om je vaardigheden te verfijnen en effectievere ondersteuning te bieden.
 6. Netwerken en Samenwerking
  Intervisie bevordert netwerken en samenwerking met andere professionals. Dit kan leiden tot waardevolle samenwerkingsverbanden en uitwisseling van kennis en ervaringen.
 7. Inspiratie en Motivatie
  Het delen van succesverhalen en uitdagingen met collega’s werkt inspirerend en motiverend. Het houdt je betrokken en gepassioneerd over je werk als kindercoach.
 8. Ondersteuning bij Solistisch Werk
  Kindercoaching is vaak een solistisch beroep. Intervisie biedt een gevoel van gemeenschap en verbondenheid met collega’s, waardoor je je minder geïsoleerd voelt.

Wil je ook intervisie volgen? Word lid van Adiona en meld je aan voor intervisie door een mail te sturen naar info@adiona.nl

Sluit je aan bij Adiona

Ben je kindercoach, jongerencoach en/of gezinscoach en wil je aansluiten bij Adiona? Meld je dan aan!