Beroepsorganisatie voor kindercoaches

Mijn Adiona

Over Adiona

Stichting Adiona (opgericht op 9 juni 2008) is een beroepsorganisatie voor professionals binnen het vakgebied kindercoaching en streeft naar een breed draagvlak van het vak in de maatschappij. Zij doen dit vanuit een eigen praktijk of binnen een bedrijf, instelling of organisatie.

Kindercoaching levert een wezenlijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van kinderen. Door kinderen en hun opvoeders gebruik te leren maken van hun eigen mogelijkheden kunnen zij zich positief ontwikkelen en zijn ze opgewassen tegen de levenslessen die op hun pad komen.

Wat is het verschil tussen een beroepsvereniging en een beroepsorganisatie als stichting?

In de basis maakt de rechtsvorm (vereniging of stichting) voor ons beroep geen verschil. Het verschil zit in de rechtsvorm waarmee wij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Een vereniging heeft leden, een stichting deelnemers. Een vereniging moet een Algemene Ledenvergadering hebben. En ieder lid heeft inspraak in de keuzes die gemaakt worden. Dit kan betekenen dat een besluit in het bestuur aan alle leden moet worden voorgelegd en dat bij meerderheid van stemmen iets wel of niet doorgaat. Dat vraagt van alle leden betrokkenheid en inzet.

Een stichting is doorgaans slagvaardiger dan een vereniging. Bij een stichting spreekt men officieel niet over leden, maar over aangesloten deelnemers of donateurs. (In ons algemeen communicatieverkeer gebruiken wij wel de term lid of deelnemer, omdat dit gewoon praktischer schrijft en leest dan aangesloten deelnemer.)

In ieder geval stelt Adiona (het bestuur) alles in het werk om binnen de mogelijkheden die we hebben de ‘leden’ te ondersteunen in het uitoefenen van het vak. Dit betekent niet dat leden geen inspraak hebben. We willen juist graag weten wat er speelt in onze vakgebieden en staan open voor nieuwe invalshoeken en ideeën. Dat is een van de redenen van het oprichten van de verschillende vakgroepen.

Ben je kindercoach, heb je een opleiding gedaan en wil je gaan starten en onderschrijf je de visie, missie en de beroepscode van Stichting Adiona, dan ben je van harte welkom om je HIER aan te melden. Bekijk HIER de inschrijfvoorwaarden waar iedere deelnemer aan onze beroepsorganisatie moet (blijven) voldoen.

HIER staat een overzicht van alle op dit moment bij Stichting Adiona aangesloten deelnemers. Je kunt eenvoudig de deelnemers per provincie bekijken door gebruik te maken van het sub-menu in het hoofdmenu.

Voor de meest gestelde vragen over aansluiting bij stichting Adiona of contact met het secretariaat kun je HIER kijken.