Veelgestelde vragen

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar info@adiona.nl.

Opleidingseisen

 • Hanteren jullie eisen betreffende bepaalde opleidingen om als deelnemer toegelaten te worden?
  Je bent met een certificaat of diploma (kinder)coaching (of dat hier relevant aan is) van harte welkom. Ben je nog bezig met je opleiding dan ben je ook welkom als Aspirant-lid (voor max. 12 maanden, daarna zet je je lidmaatschap om naar de volwaardige variant).
 • Is de toelating afhankelijk van een werkverleden als (kinder)coach?
  Nee, bij inschrijving dient wel een certificaat/diploma voor (kinder)coaching of vergelijkbaar overhandigd te kunnen worden.

Stichting Adiona neemt een neutrale positie in bij het scholingsaanbod voor kindercoaches. Wij geven dan ook geen opleidings- of trainingsadvies. 

Verzekeringen

 • Wanneer ben ik vrijgesteld van de collectieve verzekeringen van Adiona?
  Indien je al een eigen en gelijkwaardige beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt en die wil behouden, dan kun je vrijstelling ontvangen van onze verzekeringsplicht. Het is dan wel zaak dat je een kopie polis van je eigen huidige verzekering overlegd.

VOG

 • Kun je mij een VOG toesturen?
  Een VOG kunnen wij niet toesturen, wél kunnen wij op verzoek van jou de aanvraagprocedure hiervoor in gang zetten. De afronding van deze aanvraag dient door de persoon zelf gedaan te worden; online, via DigiD en IDEAL. De kosten voor een VOG bedragen ongeveer €35,00.
 • Ik heb mijn VOG binnen, willen jullie het origineel?
  Bewaar het origineel zelf. Stuur een PDF of JPEG van je VOG via een mail naar: administratie@adiona.nl
 • Moet ik iedere 3 jaar een nieuwe VOG aanvragen?
  Ja. In verband met het werkveld en de kwetsbare groep waarmee we werken hanteren wij een geldigheidstermijn van 3 jaar voor de VOG.
 • Waarom zijn er verschillende ‘Verklaringen omtrent Gedrag’ nodig voor de verschillende beroepssectoren
  Iedere beroepssector heeft uiteraard relevante screeningsaspecten. Voor aansluiting als deelnemer bij stichting Adiona is besloten dat de screening op punt 45 (Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) voldoet. Voor kinderopvang is screening op de punten 84 en 86 wettelijk verplicht. Het kan dus gebeuren dat je, afhankelijk van jouw dienstverlening, meerdere VOG’s moet aanvragen.

Wijzigen contactgegevens

 • Hoe kan ik mijn contactgegevens wijzigen op de Adiona website?
  Als je een mail met de wijzigingen naar administratie@adiona.nl stuurt worden ze verwerkt op de website.

Zorgverzekering

 • Worden sessies en/of consulten van bij Adiona aangesloten kindercoaches vergoed?
  Nee. Kindercoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

BTW

 • Ben je als coach vrijgesteld van btw?
  Coaching is alleen vrijgesteld als het onderwijzend is en niet als het adviserend is, zoals bij een kindercoach het geval is. Dus als kindercoach ben je niet vrijgesteld van btw.
  Als je meedoet met de KOR heeft de vrijstelling van btw dus een andere reden. Hetzelfde geldt als je ingeschreven staat bij het CRKBO.

Inschrijving Kamer van Koophandel

Welke SBI-code moet ik bij de Kamer van Koophandel aangeven als ik me laat inschrijven als zelfstandig ondernemer in het handelsregister?

Sluit je aan bij Adiona

Ben je kindercoach, jongerencoach en/of gezinscoach en wil je aansluiten bij Adiona? Meld je dan aan!